zeppelin sobrevolant Barcelona

zeppelin sobrevolant Barcelona

dimarts, 8 de febrer de 2011

EXPOSICIÓ DE L'AVANTPROJECTE DE L'AEROPORT DE BARCELONA


L’11 de febrer de 1933, coincidint amb el 23 aniversari del primer vol a motor de Catalunya i de l’Estat espanyol, que es va fer a l’Hipòdrom de Can Tunis, es va inaugurar, als soterranis de la plaça de Catalunya, l’exposició de l’Avantprojecte de l’Aeroport de Barcelona. L’exposició tenia com a referent els treballs realitzats fins al moment per la Comissió Municipal, sobretot la part tècnica del seu mentor, l’arquitecte Antoni Puig i Gairalt.

L’exposició va ser tot un esdeveniment social. Els diaris de l’època se’n van fer molt ressò i la va visitar un nombrós públic. Entre els assistents a la inauguració hi havia, a més de l’alcalde Aiguader i el president de la Comissió de l’Aeroport, membres del Consistori, cònsols, ambaixadors i representants de l’esfera política, social i econòmica de l’època. També hi va assistir el comandant Ernst Lehmann, en nom  de la casa Graf Zeppelin. Un descuït sense mala intenció dels organitzadors va fer que el cònsol de l’Uruguai no fos convidat a aquella inauguració, motiu pel qual, uns dies després, el consolat d’aquell país va enviar una nota de queixa a Joaquim Ventalló, el qual es va disculpar amablement per l’error comès.

L’exposició recollia en maquetes, plànols i plafons les diferents propostes, així com l’opció triada per construir-hi l’Aeroport de Barcelona. A la revista Barcelona Atracción, en el seu número d’abril del 1933, es feia referència  a l’exposició del mes de febrer anterior:

“El dia 11 de febrero último por la mañana, se inauguraba solemnemente en los locales subterráneos de la plaza de Cataluña, con asistencia de todas las autoridades barcelonesas y del numeroso público, la exposición del Avanproyecto del Aeropuerto de Barcelona, que pocos días antes había aprovado el Ayuntamiento.”

Barcelona Atracción continua explicant l’exposició:

“A los gráficos, proyectos, fotografías y maquetas de la exposición queremos añadir los interesantes datos que nos ha facilitado el autor del proyecto, el distinguido arquitecto don Antonio Puig Gairalt.”

P.V.R.
Imatges: Fons Ventalló UPC/BESA

Cap comentari:

Publica un comentari